rent hus mälardalen

alla vill ha ett rent hus

Rent Hus Mälardalen är en del av Rent Hus Professional som är ett landsomfattande nätverk och koncept för att ta hand om ditt hus eller din fastighet med flertalet efterfrågade tjänster. Vi vänder oss både till företag och privatpersoner där vi såklart erbjuder våra tjänster gentemot Rot- och Rutavdrag.

"Nu i höst har vi verkligen fått slita med många av de tak som varit i stort behov av att bli av med mossan, sammanlagt 62 nöjda kunder har vi hunnit med!"

Vi har bland annat fått rekommendationer från besiktningsmän att just vår metod är att föredra! Det som är viktigt att ha klart för sig är att om man INTE ser till att mossan tas bort så kommer den med tiden att äta sig in med sina rötter i takpannorna och spräcka dom, men vad värre är så kommer mossan på sikt att samla på sig så mycket vätska att det även riskerar att påverka det underliggande tätskiktet!

Vi har även adderat snickeritjänster samt tagit ner flertalet träd och tvättat fasader. Fasader ja, de måste också tvättas och underhållas för att inte börja ruttna med liknande effekter på huset som ett bristfälligt skött tak.  

Några av våra tjänster
  • Takrengöring
  • Fasadtvätt
  • Markbeläggningar, murar & altaner
  • Snickeritjänster
  • Trädfällning & stubbfräsning
  • Ångrengöring, golvbehandling & höghöjdsrengöring
  • Fönstertvätt, tvätt av solceller & flyttstädning
  • Renovering linoleum och plastgolv. 
  • Golvvård & matt tvätt
Kontakta Björn Hellquist för kostnadsfri besiktning

Takrengöring och behandling.  Håller ni tak, fasader, marksten med mera rena och fria från smuts och påväxt ser det inte bara mer välkomnande ut, ytorna håller längre och det påverkar värdet av din fastighet positivt. När vi ändå utför detta kan vi också rensa hängrännor och ränndalar samt besiktiga eventuella bytes behov av tegelpannor.  Vi kan tvätta och behandla de flesta utvändiga ytor mot påväxt. Metoden vi använder tar inte bara bort befintlig påväxt utan motverkar också ny.

Fasadtvätt. Även fasad och vindskivor håller längre och ger bättre helhetsintryck om man rengör dom och behandlar mot påväxt. Oavsett om det handlar om underhållstvätt eller tvätt före målning så hjälper vi till med detta på ett effektivt sätt.

Markbeläggningar, murar & altaner. Marksten och murar rengörs och behandlas på samma sätt. Metoden dödar algerna och lavarna, sedan löser "väder och vind" så att ytan på sikt blir ren och fräsch. Altanen är en förlängning av huset och ofta en social mötesyta en stor del av året. Den utsätts för både sol, regn, snö och allmänt slitage och behöver underhållas för att hålla längre. Oavsett om det handlar om enbart behandling eller skurning eller slipning så har vi metoderna för det.

Snickeritjänster. Vi hjälper till med både yttre och inre snickeri och hantverksarbeten. Byte vindskivor & plåtar, renovering & bygge av altan är några exempel av yttre snickerier.   

Trädfällning & stubbfräsning. Ofta kan en påväxt på tak eller annan yta bero på träd som står för nära och då kan man behöva ta ner trädet för att minska underhållskostnaden över tid. Våra professionella arborister med lång och gedigen erfarenhet hjälper till med att ta ner träd oavsett anledning. Önskar ni även bli av med stubben så löser vi det med.

Höghöjdsdammsugning. Med vår unika utrustning når vi svårtillgängliga ytor på ca 14 meters höjd utan att använda vare sig lift eller ställning. Många drar sig för att rengöra t ex fläkt trummor, luftfilter, kabelrännor mm då det upplevs krångligt och dyrt. Med vår metod är det varken eller! Dessutom innebär det en ökad brandrisk samt sämre luftkvalitet om man inte löpande tar hand om dammet som bildats där. I vissa miljöer så är det även ett lagkrav att rengöra dessa ytor med viss frekvens! Vi kan även utföra denna rengöring i Atex klassade utrymmen med specialanpassad utrustning.

Högtrycksånga. Med hjälp av högtrycksånga kan man rengöra många annars svåråtkomliga ytor såsom i fogar på toaletter, vinklar och vrår i ett restaurangkök, frysrumsgolv, bakom element, hiss spår, tvättstugor mm. Funkar även utmärkt vid ogräsbekämpning, som ispropp lösare i stuprör samt tvätt av fordon. Att det sedan sparar på vattenåtgången som gör att både utförare och vår planet blir tacksamma är inte helt oviktigt det heller.

Golvbehandling och tvätt av textila golv. Vi hjälper även till med behandling av de flesta golvytorna samt tvätt av textila golv smidigt och med minimal miljöpåverkan. Vi har även en unik metod för att renovera riktigt slitna linoleum & plastgolv så de ser som nya ut!

Fönster & solcellstvätt samt flyttstädning. Vi tvättar fasadfönster och solceller med ultrarent vatten samt putsar fönster traditionellt. Solceller tappar snabbt i effektivitet om man inte tvättar dom regelbundet! Vid behov hjälper vi även till med flyttstädning med hög noggrannhet.